Eesti Raudtee sai uue juhi (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Laidvee
Erik Laidvee Foto: Liis Treimann

Täna, 15. mail asub ametisse Eesti Raudtee uus juhatuse esimees – peadirektor Erik Laidvee.

Erik Laidvee on õppinud laevajuhiks Tallinna merekoolis ning omandanud ökonomisti hariduse Tallinna Tehnikaülikoolis. Ta on töötanud transiidiäris aastast 1992, viimased 21 neist Transiidikeskuse juhina.

Eesti Raudtee juhatuse esimehe leidmiseks korraldati avalik konkurss personaliotsingufirma Amrop kaasabil, kus osales mitmeid tugevaid kandidaate. Eesti Raudtee nõukogu pidas antud kandidaati tugevaimaks, kuivõrd Laidvee tunneb hästi sadama ja logistikaahela ning transiidivaldkonna toimemehhanisme ja Vene ärisektorit ning omab pikaajalist organisatsiooni juhtimise kogemust.

AS Eesti Raudtee nõukogu esimehe Priit Rohumaa sõnul on uue juhi puhul eeltoodule lisaks oluline luua head suhted riigistruktuuridega. «Eesti Raudteel on teoksil mitmeid Eesti jaoks olulisi arendusprojekte, mille rahastamine sõltub riiklikest otsustest. Investeerimiskava kinnitamine saab toimuda ainult koostöös riigiga.» Rohumaa lisas, et Laidvee näol on tegemist tugeva juhiga, kellelt on oodata aktiivset arendustegevust ning ettevõtte juhtimise ja protseduuride poole korrastamist.

AS Eesti Raudtee värske juhatuse esimees lisas, et ehkki Eesti Raudtee täna kasumit ei teeni, on ettevõttel vaatamata Venemaa piirangutele selleks võimalused olemas. «Eesti Raudtee on soliidne organisatsioon, mille eesmärgiks on pakkuda klientidele kvaliteetset, turvalist ja jätkusuutlikku teenust. Kindlasti tuleb lisaks Ida suunale Rail Balticut arvestades võimalikult kiiresti käivitada kaubaveod Põhja- Lõuna suunal,» lisas Laidvee.

AS Eesti Raudtee senine juhatuse esimees Sulev Loo astus ametisse 1. septembril 2015 ning esitas ettevõtte nõukogule avalduse enda tagasi kutsumiseks 10. veebruaril käesoleval aastal. Sulev Loo jäi nõukogu otsusel ametikohustusi täitma veel kolmeks kuuks, milline etteteatamise periood oli ette nähtud juhatuse esimehe lepinguga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles