Kučinskis: tervishoiurahastus tuleb leida praegusest eelarvest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Māris Kučinskis.
Läti peaminister Māris Kučinskis. Foto: AFP/SCANPIX

Läti peaminister Māris Kučinskis ütles esmaspäeval intervjuus Läti Televisioonile, et jätkusuutlik tervishoiurahastus tuleb leida praeguse eelarve raames.

Kučinskis rõhutas, et hetkel ei ole rahalist ruumi selleks eesmärgiks ja seega «jätkusuutlik tervishoiurahastuse allikas tuleb leida praegusest eelarvest.»

Peaminister lisas, et teoreetilised võimalused on teada kõigile osapooltele ning otsus, mis integreeritakse maksureformikavva, võetakse vastu kahe nädala jooksul. Ministrid kohtuvad teisipäeval, et küsimust arutada.

Kuigi erakond Ühtsus ja sotsiaalminister Jānis Reirs on sellele täielikult vastu, on Kučinskise sõnul üks võimalus määrata 1 protsenti sotsiaalmaksudest tervishoiukulutusteks. Teine võimalus on langetada sotsiaalmaksu 0,9 protsendi võrra ja lisada 1-protsendiline tervishoiukindlustuse maks.

Peaminister avaldas lootust, et otsusele tervishoiurahastuse osas jõutakse enne 30. juunit. «On ilmselt inimesi, kellele mingid asjad juunis ei meeldi, kuid me peame sellele lõpu tegema ja lahendama tervishoiurahastuse probleemid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles