Finnair liigub mastaapsel värbamissoonel

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnair lennukid.
Finnair lennukid. Foto: Lehtikuva

Soome lennufirma Finnairil jätkab juba mitmendat aastat järjest suurel värbamissoonel. Ettevõte otsib nii lennusaatjaid kui piloote, et tulla toime järjest kasvava nõudlusega Aasia ja Põhja-Ameerika lendude järele.

Aprillis kasvas lennufirma liiklus Aasia suunal viiendiku võrra ja Põhja-Ameerika suunal lausa enam poole võrra, vahendab Yle. Finnair plaanib järgneva aasta jooksul kokku palgata 350 lennusaatjat. Sügisel tehakse algust ka pilootide värbamisega.

«Finnair on tugevas kasvufaasis, seega me jätkame nii Soome kui ka väljaspool Soomet olulises mastaabis uute inimeste värbamisega,» ütles lennufirma asepresident personalijuhtimise alal Eija Hakakari pressiteate vahendusel.

Tema sõnul on lennufirma töötajate arv viimase paari aasta jooksul kasvanud umbes tuhande võrra ja sellises suurusjärgus jätkab ettevõte personal kasvamist ka lähiaastatel. Ettevõte pakub nii täiskohaga kui osakoormusega tööd jooksvalt, ilma kindla kandideerimiskuupäevata. Uute lennuteenindajate väljaõpet alustatakse septembris.

Teisipäevases pressiteates andis lennufirma teada, et aprillikuus kasvas nende üleüldine liiklus mõõdetuna reisijate poolt läbitud kilomeetrites 21,3 protsendi võrra võrreldes aasta varasemaga. Aasia suunal oli kasvu suuruseks 19,5 protsenti ning Põhja-Ameerika suunal 51,7 protsenti, kuna lennufirma avas aprillis hooajalise lennuliini Helsingi ja Chicago vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles