Ettepanek keelata Euroopa Liidus kloonitud toit kukkus läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambaliha
Lambaliha Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi ja liikmesriikide vaheline arutelu kloonitud toidukaupade märgistamise kohta jooksis ummikusse. Mõlemad pooled tahtsid keelata kloonitud loomade lihast valmistatud toiduained, kuid vastuolud tekkisid kloonitud loomade järglaste lihast valmistatud toidukaupade märgistamise osas.

Euroopa Parlament nõudis kindlaid märgistusi kõikidele lihatoodetele, mis on valmistatud kloonitud loomade järeltulijate lihast, kuna Euroopa avalik arvamus on kloonitud loomade ja nende lihast valmistatud toiduainete vastu, vahendab EUobserver.

Liikmesriigid oli aga nõus ainult värske loomaliha märgistamisega. Ungari regionaalministri Sandor Fazekase sõnul oli parlamendi ettepanek teostamatu, kuna sellisel juhul tuleks kindlaks teha iga singiviilu sugupuu.

Euroopa Liit impordib igal aastal 300 000 kuni 500 000 tonni loomaliha. Suurem osa sellest tuleb USAst ja Argentinast, kus on kloonimine ärilistel kaalutlustel lubatud. Samas puudub süsteem kloonitud loomade lihast valmistatud toodete kindlakstegemiseks.

Kuna kokkuleppele ei jõutud, kehtivad endiselt 14 aasta tagused reeglid, mis kloonitud loomade lihast valmistatud toidukaupu ei keela.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles