Fitch kinnitas Eesti riigireitingu senisel tasemel A+ (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silt Fitch Ratings peakorteril New Yorgis.
Silt Fitch Ratings peakorteril New Yorgis. Foto: Jessica Rinaldi / Reuters

Reitinguagentuur Fitch kinnitas Eesti pikaajalise riigireitingu senisel tasemel A+ stabiilse väljavaatega.

Fitchi teatel toetab Eesti reitingut korras riigirahandus, kindel makromajanduslik raamistik, liikmesus euroalas ja hea riigivalitsemise tase, teatas rahandusministeerium.

 Sel aastal ootab Fitch Eesti majanduskasvu kiirenemist 2,3 protsendile ning 2018. aastal 2,8 protsendile. Kiirenevat majanduskasvu toetavad Eesti peamiste kaubanduspartnerite majanduskasv, tugev eratarbimine ja suuremad valitsussektori investeeringud, mis on osalt seotud ka Euroopa Liidu toetuste kasutuselevõtuga.

 Eesti valitsussektori võlakoormus oli möödunud aastal lõpul 9,5 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP), mis on Fitchi hinnangul vähem kui viiendik sarnaste riikide mediaanist. Valitsuse finantsvarade netopositsioon on tugev, ulatudes 43,5 protsendini SKPst. Sealhulgas on likviidseid varasid 5,2 protsenti SKPst.

 Eesti pankade varade kvaliteet ja kapitaliseeritus on Eestis agentuuri hinnangul hea.

 Fitchi hinnangul aitaks reitingu tõusule kaasa püsivalt hea majanduskasv ja keskmise sissetuleku jätkuv tõus. Ohuks reitingule võivad olla sündmused, mis halvendavad makromajanduslikku ja finantsstabiilsust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles