Kuum: inimeste kindlustunne on kasvanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leev Kuum
Leev Kuum Foto: Priit Simson

Eesti konjunktuuriinstituudi juhiv teadur Leev Kuuma kinnitusel on täna avaldatud jaekaubandusstatistika igati positiivne - tarbijate kindlustunne on kasvamas ning inimesed on taas hakanud ostma kestvuskaupu.

Kuuma kinnitusel on inimesed hakanud tegema suuri oste, mida on paar aastat edasi lükatud. Kui uue teleri, arvuti või auto ostu rohkem kui kaks aastat edasi lükata, hakkab see Kuuma kinnitusel juba inimese elukorraldust segama.

Näiteks sõidukikaubanduses kasvas müük veebruaris eelmise aasta sama ajaga võrreldes 58 protsenti. Kasv tuli peamiselt mootorsõidukite ja nende lisaseadmete müügist, remondi osas oli kasv tagasihoidlikum. Samuti on statistikaameti andmetel kasvanud müüginumbrid kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes.

Kuuma kinnitusel on statistikaamet oma hinnangutes olnud liiga tagasihoidlik ning tema hinnangul ei olnud jaemüügi kasvunumbrid sugugi mitte väiksed. «Kui jooksvaid hindu vaadata, siis on müük aastaga suurenenud üle kuue protsendi,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles