Soome avab oma gaasituru

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitoru
Gaasitoru Foto: SCANPIX

Soome majandusministeeriumi esindaja Arto Rajala teatas Riias toimuval gaasikonverentsil, et ka Soome liigub eemale gaasituru reguleerimisest ja monopolidest.

Rajala teatel võttis Soome valitsus 11. mail vastu otsuse, mis toetab gaasituru dereguleerimist ning Soome gaasituru avamist 2020. aastal kui valmib Eesti ja Soome vaheline gaasiühendus BalticConnector.

Rajala tunnistas, et gaasitarbimine on vähenemas ka Soomes ning see toob kaasa suuri väljakutseid. Samas jääb gaas ikkagi tähtsaks osaks energiaga varustatusest.

Läti majandusministeeriumi asekantsler Jānis Patmalnieks kiitis Soome valitsuse otsust ning rõhutas selle tähtsust regionaalse gaasituru loomisel.

Euroopa Komisjoni ja Läti majandusministeeriumi organiseeritud konverents Riias toob kokku eksperdid Euroopa Komisjonist, Baltimaadest, Soomest ja suurtest gaasiettevõtetest, arutamaks ühtse regionaalse gaasituru loomist.

Regionaalne gaasiturg hakkab tööle kui valmivad Poola ja Leedu vaheline gaasiühendus ja Soome ja Eesti vaheline gaasiühendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles