Majandusministeeriumilt küsitakse arvamust soovimatu posti keelamise kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkastid kortermajas.
Postkastid kortermajas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigi kodanikuportaalis osale.ee kutsutakse üles keelustama soovimatu posti postkasti asetamist. Mõtte otstarbekus anti hinnata ka majandusministeeriumile.

«Suur osa inimesi ei soovi oma postkastist leida aadressita reklaami, paljudel postkastidel on ka vastav kleebis. Paraku reklaami laiali vedavad firmad ignoreerivad vastavaid kleebiseid, sest see on neile majanduslikult kasulik,» kirjutatakse portaalis.

«Teen ettepaneku keelustada aadressita reklaami panek postkastidesse, millel on selgelt loetav info aadressita reklaami mitte soovimise kohta ja kehtestada rikkumise korral sanktsioonid, mis oluliselt ületavad saadavat kasumit.»

Osale.ee portaali haldav riigikantselei saatis üleskutse peale päringu ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumisse arvamuse saamiseks. Viimasel on vastamiseks aega 30 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles