Olari Taal: IRL on ennast klouniks meikinud

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Taal
Olari Taal Foto: Peeter Langovits

Res Publical sündida aidanud ettevõtja Olari Taalile ei meenu ühtki IRLi suurt õnnestumist, küll aga meenutavad IRLi näkku ladustatud meigikihid tema sõnul klounigrimmi.

Taali sõnul viis omaaegse Res Publica poistebändi kadumiseni poliittehnoloogiliste võtete ületähtsustamine ja samade trikkide kordamine, lisaks oli vanade respublikaanide hulgas mõjukaid aferiste ja erakonnaga liitus neid veelgi, kirjutab Äripäev

«Selle tõttu tekkis absurdini küündiv noorte meeste sisevõitlus, mis soosis kaksikmoraali võidukäiku erakonnas tervikuna. Võimumängude ilu hakkas meeldima ka paljudele naiivsetele kaasatutele,» rääkis ettevõtja.

Küsimuse peale, et missugustest parteidest koosneb järgmine valitsus, vastas Taal, et väga tõenäoliselt on see Keskerakonna ja Reformierakonna valitsus. 

«Riik saaks stabiilse ja oluliselt kompetentsema valitsuse. Kui nad suudavad peaministri postis kokku leppida (muus leppe saavutamine on poliitikas pisiasi), siis sünnib uus koalitsioon juba pärast Eesti eesistumise lõppu uuel aastal. Kui aga kokku ei lepita, siis pärast järgmisi valimisi,» ütles Taal. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles