Kanada vabakaubandusleping sai Eesti valitsuse heakskiidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada.
Kanada. Foto: Lars Hagberg/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Valitsus kiitis neljapäevasel istungil heaks Euroopa Liidu ja Kanada vahelise vabakaubandusleppe (CETA) ratifitseerimise eelnõu.

CETA on majanduslikus mõttes Euroopa Liidule tervikuna olulise ja seni kõige ambitsioonikama lepinguga, mida EL-il on õnnestunud kolmanda riigiga läbi rääkida. CETA-ga saavad Euroopa ettevõtted võimaluse tegutseda samades konkurentsitingimustes nagu Kanada firmad, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Eesti kirjutas lepingule alla 28. oktoobril 2016. Euroopa Parlament andis endapoolse nõusoleku lepingu sõlmimiseks tänavu 15. veebruaril pärast seitse aastat kestnud kõnelusi. Nüüd peab aga lepingu ratifitseerima riigikogu, seisab ratifitseerimise eelnõu seletuskirjas.

CETA tuleb parlamendis ratifitseerida, sest leping sisaldab selliseid üksikisikutele otsekohaldatavaid õigusi ja kohustusi, mida põhiseaduse kohaselt saab sätestada ainult seadusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles