Swedbank omandas makseteenuste pakkuja Payex

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank AB juht Birgitte Bonnesen
Swedbank AB juht Birgitte Bonnesen Foto: Svenska Dagbladet / Scanpix

Swedbank teatas kolmapäeval, et omandas Põhjamaade makseteenuste pakkuja Payex.

«Payex on unikaalne firma ja me oleme õnnelikud selle omandamise üle. Selles ettevõttes on vaimustav pädevus ja teadmised ning koos me jätkame nende arendamist,» ütles Swedbanki tegevjuht Birgitte Bonnesen Swedbanki teates.

«Me soovime tempokalt koostöös Swedbankiga kasvatada kasu mõlema ettevõtte klientidele. Swedbank investeerib firmasse, mida Max Hansson on 45 aastat ehitanud,» sõnas Payexi tegevjuht Raymond Klavestad.

Payexist saab Swedbanki tütarfirma peakontoriga Visbys ning hakkab tegutsema vabal turul nii praeguste kui tulevaste klientidega.

Payex asutati 1972. aastal Max Hanssoni poolt ning on olnud tema omanduses kuni praeguseni. Ettevõttel on 10 000 klienti ja ligi 500 töötajat Põhjamaades. 2016. aastal oli PayExi käive 55 miljonit eurot ja keskmiselt vahendab ettevõtte aastas 25 miljardi euro ulatuses tehinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles