Läti pani Kuivalliku Polaris Investi maksuvaidluse tõttu müüki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kuivallik
Indrek Kuivallik Foto: Andras Kralla/Äripäev

Läti riik on seose aastate taguse maksuvaidlusega kohtutäituri kaudu pannud 33,3 miljoni euro suuruse alghinnaga müüki Indrek Kuivallikule kuuluva Polaris Invest OÜ.

«See on üks pikem vaidlus mul, mis on seotud Läti riigiga, aga ma arvan, et osa müüki reaalselt ikkagi toimuma ei hakka,» ütles Kuivallik BNSile, lisades et see puudutab kuivalliku suurosalusega Läti tuuleenergia tootja Winergy müüki.

Äriregistri andmetel on Polaris Investi osale seatud käsutamise keelumärge Harju Maakohtu määruse alusel Läti vabariigi kasuks. Oksjoni korraldab kohtutäitur ja pankrotihaldur Elin Vilippus ning see peaks kava kohaselt kestma 12. juunist 19. juunini.

Kuivallikule kuulunud Wind One OÜ omandas 2012. aasta lõpul 92,8-protsendilise osaluse Läti tuuleenergiatootjas SIA Winergy. Kolm aastat hiljem 2015. aastal teatas Winergy, et Kuivallik on oma enamusosaluse ettevõttes müünud selle vähemusosanikule Devon Archerile.

Winergy omandust hallanud haldusfirma Wind One OÜ on praeguseks äriregistrist kustutatud. Samas ettevõtte viimases esitatud majandusaastas seisab, et 2015. aastal vähendati SIA Windenergy aktsiakapitali, mille tulemusena Wind One OÜ ei oma enam osalust selles ettevõttes. Kui varasemalt oli Wind One bilansimaht 15 miljonit eurot, mis koosnes peamiselt Winergy aktsiatest, siis tehingu järgselt oli varad kui ka nende katteallikad kahanenud 44 eurole.

Polaris Invest OÜ on Indrek Kuivallikule kuuluv investeerimisfirma, mis on osalused erinevates ettevõtetes. Ettevõte tegeleb äri- ja juhtimisalase nõustamise, väärtpaberitehingute, finantsvahenduse, riskikapitali investeerimistegevuse ning tuulegeneraatorite hulgimüügiga.

Muuhulgas omandas Polaris Invest möödunud aasta detsembris East Capital Explorerilt telekomifirma Starman 63-protsendilise osaluse ning seejärel müüs selle Eesti ärid edasi telekomifirmale Elisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles