Harju Elekter plaanib osta Soome laevaehituse elektritööde ettevõtte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevaehitus Eestis.
Laevaehitus Eestis. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Elektriseadmete tootja Harju Elekter tahab siseneda laevaehitamise turule ja on asunud läbirääkimistesse ostmaks Soome laevaheituse elektritööde ettevõtte Telesilta Oy.

Koostöö tulemusena omandaks Harju Elekter uusi teadmisi ja oskusi laevade elektri- ja automaatikaseadmete valmistamisel ja paigaldamisel ning siseneks perspektiivsesse laevaehituse sektorisse, teatas ettevõtte börsile. Edukad läbirääkimised võivad viia ettevõtte aktsiate omandamiseni.

Telesilta Oy on Soomes Uusikaupunkis 1978. aastal asutatud elektritööde ettevõte, mis on spetsialiseerunud laevade elektrisüsteemide projekteerimisele, seadmete valmistamisele ja paigaldamisele, seadistamise ja hoolduseni välja.

Harju Elekter Grupp valmistab kesk- ja madalpinge elektri- ja automaatikaseadmeid. Ettevõtte põhitegevusalaks on elektrienergia jaotuseks ja ülekandeks vajalike seadmete välja töötamine, tootmine ja müük.

Põhitegevust toetavad lehtmetalltoodete tehas Eestis ning tööstuskinnisvara arendamine ja rentimine. Harju Elekter Grupi Eesti, Soome ja Leedu tehastes töötab enam kui 500 inimest ning kontserni müügitulud on üle 60 miljoni euro aastas. Harju Elektri aktsiad on noteeritud Nasdaq Tallinna Börsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles