Macronoomikal ees keeruline teekond

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsumaa värske president Emmanuel Macron.
Prantsumaa värske president Emmanuel Macron. Foto: Stephane de Sakutin/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Investeerimispankade makroanalüütikud ja majandusajakirjanikud ehk ökonomistid armastavad reformimeelsete valitsusjuhtide majandusprogrammidele hellitusnimesid panna.

Investeerimispank Morgan Stanley on Prantsusmaa värske presidendi Emmanuel Macroni majandusprogrammi nimetanud macronoomikaks juba enne selle elluviimise alustamist ning mitu analüütikut usub, et see peaks sealset majandust elavdama ja Prantsusmaa ekspordi konkurentsivõimet suurendama.

«Macron lubas ellu viia majandusreforme ja moderniseerida Prantsusmaa majandust, nagu on teinud paljud eelkäijad. Aga ma usun, et on suur võimalus, et ta ei saa lõpuks mandaati (parlamendivalimistel juunis – toim) või pole võimu selle elluviimiseks. Kui ajalugu kordub, ei muutu reaalsuses suurt mitte midagi,» ütles Londonis asuva varahaldusfirma Manulife Asset Management Euroopa aktsiaturgude üksuse juht David Hussey

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles