Endine Estonian Airi juht läheb tööle Nordicasse

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Urva.
Erki Urva. Foto: Toomas Huik / Postimees

Pankrotistunud Estonian Airi endine juht Erki Urva liitus sellest nädalast lennufirmaga Nordica, kus hakkab tööle partnersuhete direktorina.  

Urva, kes oli aastatel 2002-2005 Estonian Airi juhatuse esimees, ütles, et tema ülesanne hakkab olema suhete hoidmine ja arendamine nii Eesti kui välismaa partneritega.

See hõlmab näiteks Nordica koostööd Poola riikliku lennufirmaga LOT, aga ka allhanke lendude tegemist Põhjamaade lennufirmale SAS, kellega saadi hiljaaegu leping.

«Kuna kõik need suhted on uued, vajavad need arendamist ja paikaloksutamist. See ongi minu ülesanne,» rääkis ta, lisades, et uute väljakutsetena tahab ta kindlasti taolisi partnereid, kellele allhankelende tehakse, juurde leida.

«Meie oma siseturg on liiga pisike. Oluline on lennata teistele ettevõtetele, et kasutada ära oma konkurentsivõimelist kulubaasi,» selgitas ta. «Ja kui ma vaatan riigi poole, siis ametnikel peaks samuti olema Nordica number üks valik, kui see juba maksumaksja raha eest püsti on pandud,» kirjeldas Urva oma tööülesandeid riigi sees.

Urva tahaks loota, et tema pikaajaline kogemus aitab Nordical edasi areneda. «Tahan oma oskusi ja teadmisi edasi anda teistelegi kolleegidele. Nordicast peab saama firma, mis on eestlaste esimene lennueelistus,» rääkis ta.

Ta on veendunud, et seda kõike oleks palju lihtsam olnud Estonian Airi baasil teha, kui sellel poleks lastud allavett minna. «Kuna sellega läks nagu läks, tuli hakata paljude asjadega nullist pihta, mis on palju kallim ja keerulisem,» märkis Urva.  

Kuidas aga vältida Estonian Airi saatust? «Ma ütleks seda, et Estonian Air hakkas viimastel aastatel tegelema allhankelendude korraldamisega ja kui Brüsselist oleks positiivne otsus tulnud, oleks firma paari aaastaga kasumis olnud. Aga läks nagu läks, meie peame praegu optimistlikult tulevikku vaatama,» rääkis Urva.

Lisaks Estonian Airi juhtimisele oli Urva pikaaegne Estonian Airi nõukogu liige. Urva töötas aastatel 2011-2017 Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) juhatuse liige. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles