Tallinna korterite tehingute maht pea buumiaegsel tasemel (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter Raua tänaval.
Korter Raua tänaval. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Aasta esimeses kvartalis ulatus tehingute maht Tallinna korteriturul 243 miljoni euroni ja omanikku vahetas 2447 korterit – Tallinna korterite keskmine müügihind tõusis aga aastaga ligi 15 000 euro võrra, ulatudes esimeses kvartalis 99 310 euroni.

«Sellest suuremat tehinguaktiivsust on nähtud vaid ühel korral, buumi tipus, kui 2007. aastal ulatus esimese kvartali tehingumaht lausa 262 miljoni euroni,» ütles Center Kinnisvara juhataja Christian Ayrer pressiteate vahendusel. «Võrreldes mullusega kasvas turumaht lausa poole võrra.»

«Tööhõive, tarbijate kindlustunne ja sissetulekud soosivad praegu turu kiiret kasvu, aga uue buumi väljakuulutamisega tuleks olla ettevaatlik,» selgitas Ayrer. «Fundamentaalseid põhjusi suure mulli tekkeks, nagu kiire majanduskasv või üliodav laenuraha, ei ole. Ning kindlasti pole pankadel huvi kõigest kümme aastat hiljem uuesti sama reha otsa astuda ja lasta turul üle kuumeneda.»

«Nõudlus ületas pakkumist ja kui nüüd arendajad pakkumisega järele jõudsid, pääses hulk ootel tehinguid nagu paisu tagant välja,» selgitas Ayrer viimaste kvartalite kiirelt kasvanud tehinguaktiivsust. Tema sõnul on oluline põhjus kiireks hinnakasvuks uute korterite pakkumine, mis viimastel aastatel nõudlusele alla jäi.

Eelmise kvartali kõige odavam, Lasnamäel asuv korter vahetas omanikku tuhande euro eest. Kalleim korter müüdi aga kesklinnas ligi 1,5 miljoni euro eest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles