Eesti tutvustab maailmale elektroonilist paberit

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannoveri tehnoloogiamess.
Hannoveri tehnoloogiamess. Foto: Reuters/SCANPIX.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) viib 13 Eesti ettevõtet riikliku ühisstendiga Hannoveris toimuvale maailma suurimale tehnoloogia- ja tööstusmessile, kus maailmale tutvustatakse nii elektroonilist paberit kui nn targa tolmu tehnoloogiat.


Ühisstend esindab läbilõiget Eesti  tööstusettevõtete innovaatilistest toodetest: elektrimopeedid, nutikad IT-lahendused, tuuleenergeetika, LED-tehnoloogia, innovaatilised keskkonnajälgimissüsteemid ning metallitööstus.

Näiteks messil osalev OÜ Defendec on kõrgtehnoloogiaettevõte, mis arendab ja toodab unikaalsel «targa tolmu» tehnoloogial põhinevaid  jälgimissüsteeme rahvusvahelistele kaitse- ja infrastruktuuriettevõtetele.

Samuti messil esindatud OÜ Visitret Displays tehnoloogia muudab aga liiklusmärkide ja välitabloode turgu, asendades liikumatu pildiga infotahvlid videovõimeliste ekraanidega.

Visitreti tooteks on elektrooniline paber, mis võimaldab luua 0-energiatarbega videosuutlikke painduvaid ekraane.  Sellised ekraanid on kasutatavad välitingimustes ka ekstreemsete ilmastikuolude korral. Tootmistehnoloogia ei sea piire ekraani suurusele.

EASi ekspordidivisjoni direktori Allar Korjase sõnul on messil osalemise peamiseks eesmärgiks leida Eesti ettevõtetele uusi kasulikke ärikontakte. 

Teine eesmärk on tutvustada Eestit ja siinseid ettevõtteid kui kompetentseid ja innovaatilisi partneid masinatööstuse, elektroonika ning infotehnoloogia valdkonnas, tugevdades sellega Eesti ettevõtlussektori mainet tervikuna.

Hannoveri tehnoloogiamess toimub 4.-8. aprillini.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles