Rahvaliit plaanib endiselt Eesti Rahvapanga luua

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu.

Hoolimata põrumisest viimastel riigikogu valimistel pole Rahvaliidu esindajad maha matnud mõtet luua Eestisse nn rahvapank.


Rahvaliidu majandustoimkonna liige Rene Naptal tunnistas, et valimistulemus küll halvendas olukorda, kuid Eesti Rahvapanga loomise ideest siiski loobutud pole.

Tema sõnul kaalutakse hetkel uue panga loomiseks erinevaid võimalusi. Ühe variandina on kaalutud näiteks uue panga loomist Toronto väliseestlastele kuuluva panga filiaalina Eestis.

Kui erakond eelmise aasta lõpus uue panga loomise mõttega välja tuli, teatas finantsinspektsioon, et Rahvaliidu poolt plaanitud kujul uut panka Eestisse luua pole võimalik. Nimelt plaaniti pank luua aktsiate avaliku märkimise teel.

Finantsinspektsiooni kinnitusel ei või krediidiasutuste seaduse kohaselt panga asutamine toimuda aktsiate avaliku märkimise teel.

Naptal leiab, et kohalik seadusandlus pole selles osas kuigi liberaalne ning mõistlik oleks seda muuta.

«Meil on halb vaadata, kuidas väliskapitalil põhinevad ettevõtted tassivad tuimalt raha Eestist välja,» põhjendas ta rahvapanga loomise vajalikkust.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles