Eesti Energia tuulepargid tootsid elektrit rohkem kui mullu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Küllike Rooväli/Scanpix

Eesti Energia taastuvenergiaettevõtte Enefit Taastuvenergia neli tuuleparki tootsid aprillis üle 18 300 megavatt-tunni taastuvelektrit, kasvatades eelmise aasta aprilliga võrreldes toodangut pea 5000 megavatt-tunni ehk 37 protsendi võrra.

Enefit Taastuvenergia juhi Innar Kaasiku sõnul on 18 300 megavatt-tundi selline kogus elektrit, mis katab ligikaudu 7300 keskmise tarbimisega kodumajapidamise aastase elektritarbimise. Ainsana vähenes aastavõrdluses Virtsu tuulepargi toodang, kuna ühel tuulikul esines kuu lõpus rike, mis mai alguseks kõrvaldati.

«Eelmisest aastast paremat toodangut aitas saavutada tuuleparkide hea töökindlus ja tugevam ning stabiilsem tuul,» selgitas Kaasik pressiteate vahendusel. «Kõige rohkem tootsime Aulepa tuulepargis, kus toodang kasvas aastaga viiendiku ning oli kokku üle 7200 megavatt-tunni. Paldiski ja Narva tuuleparkides kasvas toodang protsentuaalselt veelgi rohkem, kuid nende võimsus on väiksem kui Aulepal.»

Enefit Taastuvenergia tuuleparkide kogutoodang moodustas aprillis 32 protsenti kogu Eestis toodetud tuuleelektrist. Eleringi andmetel tootsid Eesti tuulepargid aprillikuus ligikaudu 58 000 megavatt-tundi elektrit, mida on 29 protsenti rohkem kui aasta varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles