Ametiühingud nõuavad eelnõu tagasilükkamist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga.
Harri Taliga. Foto: Peeter Langovits

Eesti Ametiühingute Keskliit (EAKL) on kategooriliselt vastu valitsuse kavatsusele sekkuda Eesti Töötukassa ja Eesti Haigekassa tegevusse, eesmärgiga suunata nende investeeringutulu riigieelarvesse.


EAKL soovib, et riigikogu lükkaks tagasi valitsuse algatatud eelnõu, mis annaks selliseks meelevaldseks ja põhjendamatuks sekkumiseks võimaluse.

Täna saatis EAKL riigikogu sotsiaalkomisjonile kirja, kus teeb ettepaneku lükata seaduseelnõu, mis puudutab haigekassa seaduse ja töötuskindlustuse seaduse muutmist, tagasi.

EAKL hinnangul soovib valitsus selle eelnõuga piirata haigekassa ja töötukassa kui ravikindlustuse ja töötuskindlustuse korraldamiseks loodud avalik-õiguslike isikute iseseisvust ja sõltumatust.

«Katse jätta avalik-õiguslikud kindlustuskassad ilma võimalusest oma vara kasutada on otsene ja õigustamatu sekkumine nende tegevusse,» märkis EAKLi esimees Harri Taliga.

Pöördumises öeldakse, et valitsus tallas eelnõu ette valmistades jalge alla sotsiaalpartnerluse põhimõtted, arutamata seda ametiühingutega kui tööturu ühe osapoole esindajatega. «Selline käitumine on vastuolus kaasamise hea tavaga, mida valitsus väidab end toetavat, samuti demokraatliku kodanikuühiskonna toimimisega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles