Erik Karu firma ostab praegu teemante tagasi valikuliselt

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümarlihvis teemandid.
Ümarlihvis teemandid. Foto: Martin Poole/picture alliance / moodboard/Scanpix

Ehkki Erik Karu firma SMI lubab kulda, hõbedat ja investeerimiseks mõeldud teemante ka tagasi osta, siis praegusel ajal teeb ettevõte seda valikuliselt, kuna laovarud on olemas. 

«Kui Sa soovid väärismetalli või -kive tagasi valuutasse vahetada, siis ostab SMI nii kulda, hõbedat kui ka teemante,» kirjutab ettevõte oma kodulehel kusjuures lubatakse pakkuda turu parimat hinda.

Postimehe poole pöördus lugeja, kes pakkus SMI-le kahte briljantlihvis teemanti kaaluga 0,24 ja 0,27 karaati. Ettevõte ei soovinud neid aga osta.

SMI koduleheküljel on kirjas, kuidas kulla, hõbeda ja teemantide  tagasimüük toimub:

- Kirjuta meile oma soovist.

- Teeme hinnapakkumise.

- Toodete kontroll.

- Raha ülekandmine .

SMI vastus lugeja soovile oli lühike: «Täname pakkumast! Hetkel on meil piisavalt väikeseid kive laos ning seetõttu ei soovi me oma varusid suurendada. Juhul, kui see vajadus tekib, võtame teiega kindlasti ühendust.»

Erik Karu selgitas Postimehele, et tõesti on nad tõesti paarile päringule vastanud, et nad ei soovi osta, sest laos on piisavalt kive olemas.

«Kuna investeerimisteemantide puhul on meie jaoks tegemist uue valdkonnaga, millega oleme hiljuti alustanud, siis mõistagi oleme praeguseks hetkeks teinud arvestatavalt kulutusi ning varunud piisavalt laovarusid,»  ütles Karu. «Meile on lühikese aja jooksul tulnud mitmeid päringuid, kus inimesed soovivad müüa nii pakendamata kui ka pakendatud teemante, lisaks on pakutud ka kivisid ehete kujul. Paarile päringule oleme tõesti vastanud, et hetkel me osta ei soovi, kuna meil on piisavalt sarnaseid kive laos olemas. Mitmele päringule oleme ka vastanud, et ostuhuvi on olemas ning oleme klientidega protsessis edasi liikunud,» lisas ta. Karu sõnul on üleilmne praktika on selline, et enamik investeerimistoodete müüjad (kuld, hõbe, teemandid) ei kohustu ega saa garanteerida midagi tagasi ostma - ostetakse ikka siis, kui on soov või vajadus.

«Kuna tegemist on rahvusvaheliste toodetega, siis on neid võimalik nii osta kui ka müüa üleilmselt,» toonitas Karu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles