Fidel Castro: astusin 2006. aastal tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fidel Castro
Fidel Castro Foto: SCANPIX

Fidel Castro andis möödunud nädala lõpus teada, et loobus 2006. aastal haigestudes kommunistliku partei esimese sekretäri ametikohast ning loovutas selle oma vennale Raúlile.

Tagasiastumist ei ole kunagi ametlikult välja kuulutatud, ka valitsuse veebilehtedel on Fidel Castro tänaseni kirjas kui partei mees number üks.

Lähipäevil seisab Kuuba kommunistlikul parteil ees kongress, kus teadaolevalt valitakse uus juhtkond ning ratifitseeritakse ulatuslikud majanduslikud ja sotsiaalsed reformid.

Eeldatavasti tehakse reformidega lõpp aastakümneid kestnud paternalismile ning lastakse lõdvemaks riigi haaret, tehes ruumi üksikisikute initsiatiivile.

Täna, kongressi künnisel, saabus koos abikaasaga Kuubale endine USA president Jimmy Carter, et saarel teostamisel olevatele muutustele pilk peale heita ning arutada viise, kuidas parandada pingelisi kahepoolseid suhteid vendade Castrotega.

Jimmy Carter on USA kaubandusembargo vastane ja teda nähakse Kuubal kui kõige vähem vaenulikku nendest 11 Ühendriikide presidendist, kellega neil silmitsi on tulnud seista.

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles