Ida-Viru linnade korteriühistud ähvardavad riiki kohtuga

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve ja Kiviõli korteriühistud plaanid riigi vastu kohtuteed.
Kohtla-Järve ja Kiviõli korteriühistud plaanid riigi vastu kohtuteed. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kohtla-Järve ja Kiviõli korteriühistud, kus asuvad riigile loovutatud korterid, ei ole riigilt saanud makseid kahe kuu arvete eest. Kui niisamuti läheb aprillikuu arvetega, siis kavatsevad ühistud need võlad kohtu kaudu välja nõuda.

Kohtla-Järve korteriühistute juhtide assotsiatsiooni andmetel on viimase kuu jooksul riigile üle antud veel kümmekond korterit. «Kingitusi» teevad riigile nii korteriühistud kui ka -omanikud, kirjutab Põhjarannik

Korteriühistute juhtide assotsiatsiooni juhatuse liige Jelena Mutonen ütles, et neid omanikke, kes oma korteri − sageli koos suurte võlgadega − riigile loovutavad, on üha rohkem ning mõningatel juhtudel ulatuvad võlasummad üle 1000 euro.

Kohtla-Järve linna poolt riigile üle antud korterid ühistutele varem probleeme ei tekitanud, kuna linn maksis nende eest arveid alati õigel ajal ning võlgu ei olnud.

«Nüüd aga ootavad ühistud juba teist kuud riigile esitatud arvete tasumist ning tuleb välja, et ühistu juhatuse liikmetel ja majaelanikel on üks suur probleem juures,» märkis Mutonen.

Loe pikamalt Põhjarannikust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles