Jaotuspunktis on märksa karmimad turvanõuded

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaotuspunkti kassi töö on hiiri püüda.
Jaotuspunkti kassi töö on hiiri püüda. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Portovaja kompressorjaama peamised turvameetmed ajakirjanikele on neoonvest, kiiver ja kergelt närvilise olekuga julgeolekuülem, siis 1,5 kilomeetri kaugusel asuva Nord Streami gaasijaotuspunkti turvameetmed on märksa karmimad.

«Turvalisuse kaalutlustel on teil lubatud siin pilti teha ainult kahes kohas. Üks on see koht, kus me praegu seisame, ja teine on see nurk seal,» alustab merele üsna lähedal asuva gaasijaotuspunkti juht, osutades peamaja eest kusagile kaugemale.

«Sinna suunda jääb Läänemeri, sinna kompressorjaam. Tualetid on seal, suitsunurk siin. Kui teil on mingeid küsimusi, küsige julgelt,» jätkab varem Gazpromi Blue Streami projektis Musta mere ääres töötanud mees. Seal olevat julgeolekumeetmed märksa rangemad olnud. Rajatise väravad olnud kindlalt lukus ja iga nurga peale olid paigaldatud kaamerad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles