Eestlased käisid Lätis idufirmasid käivitamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Startup.
Startup. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalavahetusel toimus Läti esimene Garage48, kus Eestist alguse saanud 48-tunnise formaadi alusel töötasid 120 kolmest Balti riigist pärit programmeerijat, disainerit ja projektijuhti uute ideede ja veebiprojektide kallal, kirjutab ettevõtmise eestvedaja Martin Villig turundusblogis.

 

«Eestis on Skype ja Leedus Getjari näol olemas head eeskujud ning startup temaatika on populaarne juba paar viimast aastat. Lätis puudub sarnane rahvusvaheline edulugu ja uusi ettevõtteid tekib märgatavalt vähem,» kommenteeris Villig, kes on Garage48 üks asutajatest.

Reedel pakuti Riia ürituse osalejate poolt välja 36 erinevat ideed, millest 17 leidsid meeskonna ja ehitasid töötava prototüübi.

Riia ürituse võitjaks valis rahvusvaheline žürii reisiplaneerimise teenuse nimega Planify. Eestlase Silver Hage poolt algatatud ideeks on luua veebiteenus ja mobiilirakendus, mis võimaldab mugavalt reisi planeerida -valida sihtkohad, vaatamisväärsused, söögikohad. Süsteem tõmbab erinevatest allikatest kogu vajaliku info ja fotod ning laeb info kasutaja mobiiltelefoni.

Žürii esimehe, ameerika riskikapitalisti Justin Wohlstadteri sõnul on reisiplaneerimise teenuse järgi karjuv vajadus, sest olemasolevad lahendused on aegunud ja väga ebamugavad.

Kokku panid ürituse toetajad Draugiem.lv, Samsung, Skype, Tele2, Microsoft ja Accenture välja üle 30 000 euro väärtuses ergutusauhindu.

Järgmine Garage48 üritus toimub Tallinnas Technopolis Ülemiste Citys 15.-17. aprillil.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles