Eesti mõisnike järeltulija võitleb ameeriklaste äri eest Venemaal (9)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltisaksa juurtega USA kaubanduskoja juht Moskvas Alex Rodzjanko ütles, et kohati on tootmine Venemaal odavam kui Hiinas.
Baltisaksa juurtega USA kaubanduskoja juht Moskvas Alex Rodzjanko ütles, et kohati on tootmine Venemaal odavam kui Hiinas. Foto: Jaanus Piirsalu

Ühel hommikul 2014. aasta juulis ilmusid 150 McDonald’si kiirtoidurestorani üle Venemaa toidujärelevalveinspektorid, kõndisid politseinike saatel kööki ning hakkasid hoolega rikkumisi avastama. «Venemaa leidis asümmeetrilise vastuse Ameerika sanktsioonidele,» kirjutasid Venemaa uudisteportaalid.

McDonald’s on venelaste silmis Ameerika sümbol. Seetõttu oli loogiline, et Kremli raev USA algatusel Venemaale Krimmis ja Ida-Ukrainas tehtu eest kehtestatud  majandussanktsioonide pärast tabas kõigepealt neid. Kuid juba paari päevaga muutus kõik ning McDonald’s jäeti Venemaal sama äkki rahule.

«Selgus, et McDonald’s on üldse kõige lokaliseeritum USA ettevõte, mis Venemaal tegutseb. Üle 90 protsendi sellest, mis nad müüvad, on valmistatud Venemaal,» rääkis Postimehele USA kaubanduskoja president Venemaal Alex Rodzjanko. «Nad maksavad Venemaal makse rohkem, kui kuluks iga aasta Krimmi ülesehitamiseks.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles