Leedu parlamendisaadik: praeguse majanduskasvu juures surevad Baltimaad välja (25)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed Klaipedas
Lapsed Klaipedas Foto: SCANPIX

«Baltimaade kasvusihid on praegu liiga madalad, et ära hoida väljasuremine ja meelitada tagasi need inimesed, kes on majanduslikel põhjustel riigist lahkunud,» rääkis Leedu saadik Euroopa Parlamendis Antans Guoga.

Et need inimesi koju tagasi kustuda, on Guoga  sõnul vaja läbipaistvamat riigivalitsemist, rohkem ambitsiooni, paremat haridussüsteemi ja infrastruktuuri ning ka oluliselt kiiremat majanduskasvu.

«Kui tahame Saksamaale, Taanile või Suurbritanniale järgi jõuda, peab meie majanduskasv olema nende omast vähemalt 3 protsendipunkti kiirem,» vahendab BNN Guoga sõnu.

«Kui me nii kiiresti kasvada ei suuda, surevad meie riigid lihtsalt välja, sest inimesed kolivad rikkamatesse riikidesse. Ja neil on selleks õigus. Et seda vältida, peame olema ambitsioonikamad, » rääkis poliitik.

Ning isegi vaatamata Suurbritannia lahkumisele Euroopa Liidust on tema hinnangul praegu raske leedukaid Suurbritanniast tagasi kutsuda. 

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles