Foto ja video: Ukraina konfiskeerib Janukovõtšilt ja tema meeskonnalt 1,5 miljardit (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võimult kukutatud Ukraina ekspresidendi Viktor Janukovõtši ja tema lähikondlaste arvetelt hakati konfiskeerima 1,5 miljardit dollarit, ütles president Petro Porošenko reedel.

«Saabusin siia pärast peaprokuröri ja julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretäri ettekannet, et täna kell 00.00 jõustunud kohtu otsuse kohaselt on endiselt presidendilt ja tema klikilt hakatud võõrandama 1,5 miljardit dollarit,» ütles Porošenko.

President pöördus ka ülemraada poole üleskutsega muuta Ukraina riigieelarvet, et kasutada Janukovõtšilt ja tema kaaskonnalt äravõetud raha Ukraina relvajõudude vajadusteks.

Viktor Janukovõts. / Scanpix
Viktor Janukovõts. / Scanpix Foto: SCANPIX

«Pöördusin valitsuse ja parlamendi poole, et parlament võtaks vastu otsuse muuta vastavalt riigieelarvet ja selle raha esmane kasutuskoht peaks olema Ukraina sõjaväe, rahvuskaardi, julgeolekuteenistuse, politsei ja piirivalve lahinguvõime taastamine,» ütles ta.

President täpsustas, et Janukovõtši vahenditest ehitatakse sõjamoonatehas, ostetakse raadioelektroonilise sõja vahendeid, droone, tulejäljeradareid ja ehitatakse sõjaväelastele ühiselamuid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles