Valitsus algatas Viljandimaa ühistranspordikeskuse loomise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipeatus
Bussipeatus Foto: Kalev Saar / Postimees

Valitsuse korraldusega asutatakse Viljandimaa ühistranspordikeskus (VÜTK), kus riigi liikmeõigusi hakkab teostama Viljandi maavalitsus.

VÜTK luuakse Viljandi maakonna linna-, valla- ja maakonnaliinide ühtseks korraldamiseks, alates 2018. aasta 1. jaanuarist võtab see üle senised riigi ülesanded ühistranspordi korraldamisel.

Keskus hakkab olema eraõiguslik juriidiline isik, mille asutamislepingu sõlmivad ning põhikirja kinnitavad Viljandi Maavalitsus, Viljandi linn, Abja vald, Halliste vald, Kolga-Jaani vald, Kõo vald, Kõpu vald, Karksi vald, Suure-Jaani vald, Tarvastu vald, Võhma linn, Mõisaküla linn ja Viljandi vald.

Keskust juhitakse juhatuse ja üldkoosoleku kaudu, mis koosnevad liikmeteks olevate omavalitsusüksuste ja Viljandi maavalitsuse esindajatest, kellel on võrdne hääleõigus. Keskuse tööd hakkab juhtima juhataja, kelle leidmiseks kuulutatakse välja konkurss.

VÜTK-i on ette nähtud neli töökohta – juhataja, liinide logistik, raamatupidaja ja järelevalveametnik. Keskuse kontor hakkab paiknema Viljandis.

2018. eelarveks arvestab riik 2,8 miljonit eurot, millest tulud bussiliinidelt peaks moodustama 2,7 miljonit, liikmemaksud 50 000 eurot ning toetus riigilt samuti 50 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles