Tallinna Sadam jõuab börsile ilmselt järgmise aasta kevadel (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadaq OMX Tallinn
Nadaq OMX Tallinn Foto: Tairo Lutter

Valitsus plaanib riigifirma Tallinna Sadama 30 protsendilise osaluse Tallinna börsile viia järgmise aasta kevadel. 

Täpsema tegevuskava ja stsenaariumid aktsiate avaliku esmapakkumise korraldamise alustamiseks esitab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium valitsusele tänavu sügisel.

Praegu 100 protsenti riigile kuuluva Tallinna Sadama börsile minek on planeeritud tuleva aasta esimesse poolaastasse.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson ütles, et valitsuse plaan viia Tallinna Sadama vähemusosalus börsile pakub Eesti inimestele ja pensionifondidele uusi võimalusi, kuidas raha Eestisse investeerida. «See samm elavdab meie hinnangul ka kohalikke finantsturge,» rääkis ta.

Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm on varem Postimehele öelnud, et riigiettevõtete börsile viimine elavdaks kahtlemata siinset börsi, ent enne selle sammu astumist tasub ettevõtete tasandil läbi mõelda, milleks kaasatavat raha vaja on. «Ettevõtte seisukohalt peab olema kõigepealt selge, milleks raha on vaja kaasata - et selleks oleks olemas mõni suurem projekt,» lausus Kalm. Tallinna Sadama puhul tõi ta sellesse suurusjärku jääva projektina välja Vanasadama ala arendusplaani.

Lisaks Tallinna Sadamale on valitsus lubanud börsile viia ka Eesti Energia taastuvettevõtte 49-protsendise osaluse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles