Trump lubab suurt maksude alandamist

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusliku majandusnõukogu direktor Gary D. Cohn  Gary Cohn (V) ja rahandusminister Steven Mnuchin eile pressile maksukärpeid tutvustamas.
Rahvusliku majandusnõukogu direktor Gary D. Cohn Gary Cohn (V) ja rahandusminister Steven Mnuchin eile pressile maksukärpeid tutvustamas. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi meeskond avalikustas mõni päev enne saja päeva möödumist valitsemisaja algusest maksukärbete plaani, mis oli presidendivalimiste kampaanialubaduste seas olnud üks tähtsamaid.

Plaanitavatest maksumuudatustest ei teatanud president ise, vaid rahandusminister Steven Mnuchin ja rahvusliku majandusnõukogu direktor Gary D. Cohn ning kavatsus oli visandatud ühele leheküljele. Donald Trumpi suhtes alati kriitilise ajalehe The New York Timesi hinnangul on see pigem soovinimekiri kui plaan.

«Meil on üks kord põlvkonna jooksul tekkinud võimalus teha midagi tõeliselt suurt,» ütles pressibriifingul ajakirjanikele Gary Cohn. «President Trump on teinud maksureformist prioriteedi ja meil on vabariiklaste kontrolli all olev Kongress, kes soovib selle ära teha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles