Leedo on tõenäoliselt müümas parvlaeva St. Ola

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev St. Ola Rohuküla sadamas
Parvlaev St. Ola Rohuküla sadamas Foto: Erik Prozes

Vjatšeslav Leedo on tõenäoliselt müümas tema ettevõttele St. Ola Maritime kuuluvat parvlaeva St. Ola, võimaliku müügi eelselt on eemaldatud laev ka aresti alt.

Täpsemalt on 18. aprillil kohus eemaldanud keelumärke laeva võõrandamiseks. Keelumärge oli laevaregistrisse kantud seoses Leedole kuuluva Väinamere Liinid OÜ ja sadamaid haldava riigifirma Saarte Liinid vahelise vaidluse tõttu sadamatasude üle, suurusjärgus miljon eurot.

«Ma ei taha seda pikemalt kommenteerida, kuid selle laevaga ilmselt valmistatakse ette müügitehingut,» ütles Saarte Liinid AS juhatuse liige Jaanus Tamkivi BNS-ile. Ta lisas, et vaidlus Leedo ja Saarte Liinide vahel ei ole läbi saanud ja pooltevahelise kompromissi käigus andis nõude tagamiseks Leedo teise tagatise.

Leedo Saaremaa Laevakompanii ostis 1971. aastal Meyer Werfti laevatehases Saksamaal Papenburgis ehitatud St. Ola 2002. aastal ettevõttelt P&O Scottish Ferries. Parvlaev on 86,31 meetrit pikk ja 16,31 meetrit lai, mahutab 480 reisijat ja 110 sõiduautot ning selle kiirus on 14,5 sõlme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles