Surnud jänese müsteerium: United Airlinesi uus jama

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiigelküülik Simon koos jänesearetaja Anette Edwardsiga.
Hiigelküülik Simon koos jänesearetaja Anette Edwardsiga. Foto: swns.com

United Airlines uurib suure küüliku surma ühel oma lendudest. 

90 cm pikk küülik nimega Simon leiti lennuki pagasiruumist surnuna, kui Londoni Heatrow lennujaamast startinud lend maanus Chicago O'Hare lennujaamas, kirjutab BBC. Ühendkuningriikide meedia teatel pidi küülik minema «kuulsusest» omanikule.

United Airlines, kes on astunud viimasel ajal ühest mainekriisist teise, avaldas kaastunnet küüliku surma puhul. «Teade Simoni surmast on väga kurvastav. Loomade turvalisus ja ohutus on meile ja meie PetSafe'i meeskonnale üks suuremaid prioriteete,» ütles ettevõte BBC-le antud avalduses. «Me oleme kliendiga kontaktis ja uurime juhtunu asjaolusid.»

Ajalehe The Sun andmetel oli Simon maailma suurima küüliku, 1,3- meetrise Dariuse poeg. 

«Simon käis kolm tundi enne lendu loomaarsti juures läbivaatusel, kus öeldi, et ta on reibas, terve ja lennuks valmis,» ütles looma omanik Anette Edwards. «Lennul juhtus midagi väga kummalist ja ma tahan teada, mis see oli. Ma olen saatnud loomi üle kogu maailma ja mitte midagi sellist pole varem juhtunud.»

Loomade surm lennukitel on suhteliselt haruldane, kuid mitte ennekuulmatu. USA transpordiministeeriumi andmetel toimus 2015. aasta USA lendudel 35 looma surmaga lõppenud lendu. Küll aga tuuakse välja, et 14 neist surmadest, koos 9 vigastatuga leidsid aset Unitedi lendudel. Tegu on märgatavalt kõige suurema surmade arvuga kõigist Ühendriikide lennufirmadest. 

United Airlines on maadelnud erinevate süüdistusega pärast seda, kui reisja nimega David Dao eemaldati jõuga lennukist. Dao sai selle käigus omale murtud nina ja kaotas kaks esihammast. Märtsi lõpus sattus lennufirma taas skandaali, kui lennult eemaldati kaks tüdrukut retuuside kandmise eest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles