Sester soovib Sõõrumaa Eesti Raudtee nõukogust tagasi kutsuda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurettevõtja Urmas Sõõrumaa
Suurettevõtja Urmas Sõõrumaa Foto: Sander Ilvest

Rahandusminister Sven Sester soovib kirjas majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simsonile kutsuda Eesti Raudtee nõukogust tagasi Urmas Sõõrumaa ja nimetada tema asemele rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantsleri Raigo Uukkivi.

Samasisulise ettepaneku tegi Sester juba ka veebruari alguses.

Sester tugineb oma ettepanekut tehes riigifirmade nimetamiskomitee 13. aprilli ettepanekule.

Raigo Uukkivi on asekantslerina tööl märtsi algusest. Ta on nimetanud oma suurimateks väljakutseteks uues ametis panust riigireformi elluviimisse ja riigi äriühingute juhtimise uuele tasemele viimist koos äsja loodud nimetamiskomiteega. Uukkivi sõnul on oluline jätkata e-riigihangetele ja e-arvetele üleminekut, tõhustada riigi kui haldusorganisatsiooni tööd ja viia ellu teisi olulisi halduspoliitika valdkonna tegevusi.

2008. aastast tehnilise järelevalve ametit (TJA) juhtinud Uukkivil on avaliku halduse magistrikraad Tartu Ülikoolist ja omandamisel doktorikraad Tallinna Tehnikaülikoolis. TJA on riiklik regulaator telekommunikatsiooni, tööstusohutuse ja raudteetranspordi valdkondades.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles