Äri mustad lambad puksitakse välja

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võlausaldajate Liidu juht Marie Rosin.
Võlausaldajate Liidu juht Marie Rosin. Foto: Kristjan Teedema

​Eelmisel aastal osutus maksejõuetuks enam kui 6000 ettevõtet, kes jätsid maha üle 18 miljoni euro eest võlgu. „Vegeteerimine ei vii enam kuhugi – meil on vaja muuta seadusandlust, sest asi läheb iga aastaga aina hullemaks,“ ütles Eesti Võlausaldajate Liidu tegevjuht Marie Rosin.

Võlausaldajate Liit on oma vastavad ettepanekud esitanud justiitsministrile ning tulemusi võib oodata juba käesoleval aastal, kirjutab Äripäev.

Kui läheb nii, nagu võlausaldajate liit soovib, ei saaks tulevikus enam uut ettevõtet rajada inimene, kes on oma varasema ettevõtte majandusaruanded esitamata ja maksekohustused täitmata jätnud, selliseid ettevõtteid on Eestis praegu mitukümmend tuhat. Need on hääbuvad ettevõtted, kes ootavad sundkustutamist või kasutavad tankistide abi selleks, et võlgadest priiks saada.

Ettevõtja ja kaubandus-tööstuskoja juhatuse liikme Enn Veskimägi sõnul on küll tore, et ministeerium lubab lõpuks teemaga tegelda, ent probleem on üleval juba kümme aastat. „Kui meil on 700 tankisti, siis pidanuks valitsus juba ammu midagi ette võtma – need on ju kogumata jäetud maksud,“ ütles ta. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles