Soe jaanuar vähendas gaasi müüki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Gaas
Eesti Gaas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti Gaas müüs käesoleva aasta esimese kvartaliga 176,5 miljonit kuupmeetrit gaasi, mida on 14,8 protsendi võrra vähem kui aasta tagasi samal perioodil.

«Suurim erinevus võrreldes möödunud aastaga tekkis jaanuarikuus, mil oli 5,4 kraadi võrra kõrgem keskmine õhutemperatuur, mistõttu langes soojatootmiseks kasutatav gaasi maht,» ütles Eesti Gaasi tegevjuht Ants Noot pressiteate vahendusel.

Maagaasi tarbimine transpordis kasvas esimeses kvartalis eelmise aastaga võrreldes 27,1 protsenti. Käesoleval aastal tarbiti 1,3 miljonit kuupmeetrit surumaagaasi, eelmise aasta võrdlusperioodil 1 miljon kuupmeetrit.

«Surumaagaasi kasutamise kindel ja järjepidev suurenemine teeb rõõmu. Ühelt poolt näitab see inimeste keskkonnateadlikkuse tõusu, teisalt ökonoomset mõtlemist – surumaagaas on jätkuvalt umbes poole odavam kütus kui bensiin,» rääkis Noot. Maagaasi kui transpordikütuse edendamiseks on Eesti Gaas astumas edasisi samme – plaani kohaselt avab ettevõte nii sel kui järgmisel aastal mitu uut tanklat, sealhulgas Tallinnas.

Elektrit müüs Eesti Gaas kolme kuuga 296,9 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil – vastavalt 12,7 gigavatt-tundi tänavu ja 3,2 gigavatt-tundi 2016. aastal. «Müügikasv on seotud uute elektriklientide lisandumisega. Varasemast aktiivsem elektrimüük on hakanud tulemusi andma. Esialgu on meie mahud siiski veel väiksed, kuid töötame selles suunas, et Eesti Gaas oleks kliendile terviklahendusi pakkuv energiaturu partner,» sõnas Noot.

AS Eesti Gaas tegeleb maagaasi ja elektri müügiga. Kontserni kuuluvad gaasitorustike ja rajatiste projekteerimisele ja ehitamisele spetsialiseerunud AS EG Ehitus ning jaotusteenust osutav AS Gaasivõrgud. Ettevõttele kuulub üle Eesti viis surumaagaasitanklat.

Eesti Gaasis töötab enam kui 200 inimest, ettevõttel on 1600 äriklienti ja 42 000 koduklienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles