Minister Simson: laenu abil saame teha suurinvesteeringuid (22)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri valitsuse 
pressikonverentsil.
Kadri valitsuse pressikonverentsil. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Laenu abiga saab ära teha pikalt oodatud suurinvesteeringud, kirjutab majandus- ja taristuminister Kadri Simson. 

Valitsus leppis juba koalitsioonikõneluste ajal kokku, et reformierakondlikud dogmad jäetakse tagaplaanile, sealhulgas hirm võtta investeeringuteks laenu, kirjutab minister Simson Äripäeva arvamusloos.

«Meie eesmärk on laenata aastas ligikaudu 115 miljonit eurot, millest näiteks suuremate teede- ja raudteeobjektide arendamiseks on planeeritud täiendavaid lisavahendeid 45 miljonit eurot ja nii kolm aastat ehk kokku 135 miljonit eurot,» kirjutab ta.  

Tema sõnul vajab infrastruktuur lisarahastust, mitte seda, et suuri projekte üritatakse teha väiksemate arvel ja ainult sisemistest ressurssidest.

«Näiteks võttis eelmine koalitsioon Tallinna-Tartu maantee 40-kilomeetrise lõigu ehituseks raha ära kruusateedelt, vähendades nendele mõeldud raha – selline käitumine pole jätkusuutlik ega maapiirkondi arvestav,» märkis ta. 

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles