Jaan Õunapuu: valitsusliit tegeleb pseudoprobleemidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Õunapuu
Jaan Õunapuu Foto: Margus Ansu

Sotsiaaldemokraadist riigikogu liikme Jaan Õunapuu sõnul külvab mitme ametliku elukoha kehtestamine segadust ning kohalikud omavalitsused võivad ootamatult jääda ilma kavandatud eelarvelaekumistest.

«Selle asemel, et lahendada kohalike omavalitsuste sisulisi probleeme, on valitsusliit läinud segaduste tekitamise ja kohalike omavalitsuste tulubaasis ebastabiilsuse tekitamise teed,» sõnas ta.

Kohalikes omavalitsustes tekitaks selline muutus Õunapuu kinnitusel küllaltki palju segadust, aga võimalik, et ka probleeme kohustuste täitmisel. Nii võib soovitud positiivse mõju asemel tekkida rahulolematus ka elanikes, kelle jaoks teenuste kättesaadavus või kvaliteet halveneda võib.

Lisaks sellele jääb Õunapuu sõnul arusaamatuks, kuidas mõjutab muudatus osalemist kohalikel valimistel. «Kas see tähendab, et inimene võiks kandideerida või olla valija mõlemas kohalikus omavalitsuses või ainult ühes?»

«Pseudoprobleemidega tegelemise asemel peaks valitsusliit hakkama kiiresti tegelema kohalike omavalitsuste tulubaasiga ning soodustama nii seadusandlikult kui ka rahaliselt linnade-valdade ühistegevust elanikele teenuste pakkumisel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles