Elisa viis lõpuni Starmani ja Santa Monica ostutehingud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa
Elisa Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Elisa viis lõpuni telekommunikatsioonifirma Starman Eesti äride ja infotehnoloogia seadmete müüja Santa Monica Networks ostuprotsessid.

«Mõlemad tehingud lähtusid Elisa strateegilisest eesmärgist tugevdada positsioone koduturgudel,» ütles Elisa Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen pressiteate vahendusel. «Ühinemised annavad võimaluse meie teenusbaasi oluliselt laiendada. Loome üheskoos ettevõtet, mis suudab pakkuda klientidele nii kommunikatsiooni- kui ka meelelahutusteenuseid kui ka turvalisi võrgu- ja andmekeskuste lahendusi.»

«Kokkuvõttes hakkab turule tekkiv pea 1000 töötajaga suurettevõte oma klientidele pakkuma mobiilside, interneti püsiühendust, TV-teenuseid koos järelvaatamise, salvestamise ja videolaenutuse võimalustega, turvalisi võrgu- ja andmekeskuste lahendusi, pilvekontori teenust, lugemiselamusi Elisa Raamatus, Google Play maksevõimekust, m-ID teenust ja palju muud,» rääkis Seppänen.

Elisa allkirjastas ostutehingu Starmani omanike, Polaris Investi ja Com Holdinguga eelmise aasta 13. detsembril, selle kohaselt sai Elisa AS Starman omanikuks. Tehingu hinnaks oli 151 miljonit eurot. Elisa sai konkurentsiametilt loa Starmani Eesti ärid osta märtsi keskel.

20. märtsil 2017 allkirjastas Elisa ostutehingu turvalistele võrgu- ja andmekeskuste lahendustele spetsialiseerunud ettevõte Santa Monica Networks Groupiga, mille tulemusel ostis Elisa Santa Monica Networks Eesti ja Soome äritegevused. Tehingu hinnaks oli 28 miljonit eurot.

Elisa on sideteenuste pakkuja, mille aktsiad on avalikult noteeritud Helsingi börsi suurte ettevõtete nimekirjas. Elisa teenindab Põhjamaades ligikaudu 2 miljonit klienti. Elisa keskendub eraklientidele ja ettevõtetele suunatud IKT- ja võrguteenuste arendamisele. Elisa ja globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud koostöölepingu, mille kohaselt pakuvad ühisteenuseid 40 riigis. Elisa Eesti AS käive oli 2016. aastal 99,3 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles