Rail Baltica ehitamisega ei saa algust teha enne 2020. aastat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong
Rong Foto: Toomas Huik

Baltimaade kiirrongiühenduse rajamisega ei saa teha algust enne Euroopa Liidu järgmist rahastamisperioodi, mis algab 2020, kinnitas Rail Baltica teemalise konverentsi korraldaja Talis Linkaits.

Baltimaad peavad Linkaitse sõnul lõplikult otsustama, kas nad tahavad rajada kiirrongiühendust ning selle ka oma riiklikesse arenguplaanidesse sisse arvama. Selleks tuleb üle vaadata ka tehnilised, majanduslikud ja keskkonnamõjud, vahendab LETA.

Kui kõik ettevalmistused on tehtud, võiks raudtee rajamisega pihta hakata Euroopa Liidu järgmisel rahastamisperioodil, mis algab 2020.

Konverentsi kokkuvõttes tunnistati, et tegelikult on olemas kaks Rail Baltica kava. Ühe kohaselt võiks kasutada olemaseolevat infrastruktuuri ning muuta inimeste ja kaupade transpordi kiiremaks. Teise kohaselt tuleks hakata rajama uut kiirrongiühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles