Transpordisektor sai eelarvekõnelustel 45 miljonit lisaraha (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Kadri Simson
Majandusminister Kadri Simson Foto: Liis Treimann

Valitsuskabinet jõudis eile kokkuleppele riigi eelarvestrateegia osas, kus transpordi osas nähakse järgmisel aastal ette 45 miljonit eurot lisavahendeid taristuinvesteeringute tegemiseks. 

«Pean RESi läbirääkimiste tähtsaimaks saavutuseks täiendavaid taristuinvesteeringuid, mille suuruseks on eeloleva kolmeaastase perioodi jooksul 135 miljonit eurot ehk 45 miljonit eurot aastas,» lausus majandus- ja taristuminister Simson pärast eelarveläbirääkimiste tulemuste avalikustamist.

«Selline lisasüst aitab meil Tallinna ja Tartu vahelise maantee ehitamise kõrval ära teha mitmeid teisi suuri ja kaua oodatud projekte,» ütles Simson. Kokku kasvavad transpordiinvesteeringud ja ühistranspordi dotatsioon tuleval aastal võrreldes tänavusega ligi 70 miljoni euro võrra.

«Arvestades, et Euroopa Liidu praeguse rahastusperioodi vahendid on Eestis enamuses juba kasutatud, aitab täiendav investeering kaasa meie eesmärgi täitmisele, milleks on Eesti majanduse madalseisust välja toomine,» lisas Simson riigi eelarvestrateegia kokkuleppeid kommenteerides.

Ühistranspordi dotatsioon kasvab uuel aastal tänavuselt 70 miljonit eurolt ligi 92 miljoni euroni, millest Elronile läheb 34,1 maakondlikele bussiliinidele 34,8 ja laeva ning lennuki dotatsiooniks 22,8 miljonit eurot.

Riigieelarve strateegia näeb ministri sõnul ette võimalust vähendada elektrointensiivsetele suurtarbijatele elektriaktsiisi miinimumtasemele, mis motiveerib ettevõtteid senisest enam investeerima ja täiendavaid töökohti looma.

Ministri hinnangul näitab seesugune samm ettevõtjatele, et riik arvestab ettevõtjatega ning toetab parema ettevõtluskeskkonna loomist. Aktsiisiseaduse ettevalmistamisega tegeletakse eesmärgiga jõustada see alates 2018. aastast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles