Carla Bruni-Sarkozy kaebab ajalehe piraatlussüüdistusega kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carla Bruni-Sarkozy ja Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy
Carla Bruni-Sarkozy ja Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy Foto: SCANPIX

Näib, et pahandamine vaba ajakirjandusega on joon, mis võiks ühendada presidendiprouasid üle Euroopa.

Eile sai teatavaks, et Prantsusmaa presidendi abikaasa Carla Bruni-Sarkozy on kohtusse kaebamas prantsuse päevalehte Midi Libre, mis avaldas eelmisel kuul oma veebilehel audioklipi, kus Bruni esitab üht prantsuse tuntumat laulu «Douce France», kirjutab thaindian.com.

Pärast Midi Libret avaldasid klipi veel ligi 50 prantsuse meediakanalit.

Bruni peab ajalehe käitumist «võltsimiseks». Tema muusikamänedžer Bertrand de Labbey ütles, et avaldatud audioklipil on ülesvõte loo harjutamisest, mitte ülesvõte loo salvestamisest.

«Oleme valgusaastate kaugusel mõttest, et Carla Brunile oleks mõjunud meie otsus klipp avaldada,» ütles ajalehe esindaja audioklipi avaldamisest, millel esitatud laul kuulub Prantsusmaa rahvuslikku pärandisse ja on hääletatud läbi aegade üheks kõige lemmikumaks lauluks prantslaste seas. Lugu esitas esimesena Charles Trenet 68 aastat tagasi, mil laulust sai II maailmasõja ajal prantslasi ühendav muusikapala.

Kõnealust esitust saab kuulata Lepost.fr kodulehel lehe allakerimisel ilmuvast videoaknast siit, algusega ajaliselt 27. sekundil.

Audioklipi avaldumisel hakkasid levima ka arvamused, nagu sooviks Bruni avaldada seda patriootlikku laulu oma peagiilmuval neljandal heliplaadil selleks, et tugevdada oma abikaasa positsioone järgmise aasta üldvalimistel.

Juhtumi kontekstist olgu veel mainitud, et eelmise aasta lõpul hääletasid prantslased Carla Bruni «kõige ärritavamaks avaliku elu tegelaseks» (vaata artikkel samal teemal allpool).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles