POSTIMEES MOSKVAS Arti Hilpus: arutati, kuidas kiirendada rongide liikumist Eesti-Vene piiril

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suursaadik Venemaal Arti Hilpus tõdes transpordi - ja logistikamessil TransRussia Postimehele antud intervjuus, et toimusid praktilised arutelud selle üle, kuidas saaksid rongid kiiremini Eesti-Vene piiri ületades liikuda ning loodetavasti saab järgmine kord vastavaid ametnikke vastu võtta juba Tallinnas.

Eesti suursaadik Venemaal Arti Hilpus tõdes, et sellist kohtumist kõrgemate ministeeriumite ametnike vahel ei ole toimunud 2013. aastast peale. «Kohtumine toimus väga töises ja isegi sõbralikus õhkkonnas. Räägiti väga praktiliselt sellest, kuidas rongid saaksid kiiremini Eesti-Vene piiri ületades liikuda. Lepiti kokku kontaktide jätkamises ja loodan, et järgmine kord on vastavaid ametnikke võimalik juba vastu võtta Tallinnas,» rääkis Hilpus.

Venemaa transpordiministri asetäitja Sergei Aristov nentis, et kohtumine tõi kaasa positiivseid tulemusi. «Rohkem kui 3 aastat meie transpordigrupp ei ole kohtunud erinevatel põhjustel. Täna me leppisime kokku taastada transpordikontaktid, me leppisime kokku, milliseid projekte saame arutada,» rääkis Aristov.

«Me rääkisime raudtee ühendustest, kusjuures rongide liikumist suurel kiirusel, sellisel kujul nagu praegu sõidavad rongid Peterburg-Helsingi suunas, kus tolli - ja piirikontroll viiakse läbi rongisõidu käigus. Ajaliselt annab see väga suure kokkuhoiu. Me rääkisime ka autovedudest. Samuti puudutasime ka muid küsimusi,» ütles ta.

«Me ei võtnud vastu otsuseid, vaid leppisime kokku, et leiame sobivaima aja töögraafikus ja alustame uuesti valitsustevahelise transpordigrupi tööga. Järgmine kord kohtume tõenäoliselt Tallinnas, et lahendada konkreetseid ülesandeid, tänu millele meie reisijad ja kaubavedajad saavad vabalt liikuda ja äri teha,» selgitas Aristov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles