Paindlikumad reeglid lubavad pensionifondil lennukeid osta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica finanstjuht Ahto Pärl (vasakul) ja LHV pensionifondide juht Andres Viisemann.
Nordica finanstjuht Ahto Pärl (vasakul) ja LHV pensionifondide juht Andres Viisemann. Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Kui kohustuslike pensionifondide algaastatel olid nõuded investeeringutele üsna jäigad, siis üle-eelmisel aastal tehtud seadusemuudatused lubavad fondidele investeeringute tegemisel mõnevõrra paindlikkust. Investeeringute mahud võivad olla suuremad ja ka instrumentide spekter suurem.

LHV pensionifondide juhi Andres Viisemanni sõnul on need seadusemuudatused teinud pensionifondidel Eestisse investeerimise võimalused lihtsamaks.

Viimastel aastatel ongi mitu pensionifondi asunud rohkem investeerima börsil mitte noteeritud Eesti ettevõtetesse ja fondidesse. Näiteks on peaaegu kõik fondivalitsejad investeerinud Balti riikides tegutsevasse erakapitalifondi Baltcap Private Equity Fund. Kuu aega tagasi kirjutas Postimees LHV ja Swedbanki pensionifondide investeeringutest metsafondi Birdeye Timber. Paraku on selle omanike ja juhtide taustas mõningaid küsitavusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles