Madalam tulumaks toob algsest plaanist vähem tulu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küpsete firmade tulumaksust saadav tulu jääb plaanitust väiksemaks.
Küpsete firmade tulumaksust saadav tulu jääb plaanitust väiksemaks. Foto: PantherMedia/Scanpix

Uued arvutused näitavad, et riik teenib regulaarselt dividendi maksvate firmade tulumaksumäära langetamiselt tuleval aastal üheksa miljonit eurot koalitsioonilepingus plaanitust vähem.

Uue võimuliidu novembris sõlmitud lepingu järgi oleks niinimetatud küpsete ettevõtete madalam tulumaksumäär pidanud juba 2018. aastal sisse tooma 107 miljonit eurot, vahendab Äripäev. Rahandusministeeriumi uued arvutused näitavad aga, et tegelik võimalik laekumine on üheksa miljoni jagu väiksem ehk riik võib sellest tuleval aastal teenida vaid 98 miljonit eurot.

Sama summa ehk üheksa miljonit eurot läheb koalitsioonilepingus kokku lepitust maksma näiteks doktoranditoetuse kahekordistamine. Koolitoidu toetuse suurendamine ühe euroni läheb maksma kuus miljonit eurot aastas, kultuuritöötajate palgatõusu hind on kümme miljonit eurot.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles