Kuidas olla alati õnnelik? (1)

Swedbank
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: swedbank

Kui Tuuli Tiro oli noor tütarlaps unistas ta sellest, et temast saab kuulus näitleja. Tänaseks on ta aga töötanud 30 aastat juuksurina:  „Nüüd  on see minu lava,“ viipas ta käega avarale juuksurisalongile Tartu kesklinnas. 

Tegelikult sai Tuuli Tirost juuksur  võrdlemisi juhuslikult. Kuna noor naine lõpetas kooli just siis, kui Lavakunstikateedrisse sisseastumises oli vahe-aasta, siis otsustas ta vahepealsel aastal juuksuriameti selgeks õppida.

 „Kõndisin mööda tänavat ja nägin, et juuksurikooli oodatakse õpilasi. Mõtlesin, et miks mitte – õpin selle aastaga selgeks laste tukalõikuse ja juukse otste lõikamise ja lähen seejärel näitlejaks õppima. Ja siin ma nüüd siis olen,“ muigas 30-aastat juuksurina töötanud Tuuli, kes pole oma otsust kunagi kahetsenud.

Õnnetunne, mis levib

Tuuli ei tea ametit, mis oleks sama vaheldusrikas ja pakuks sama palju positiivseid emotsioone kui juuksuriamet. Tõsi, ta pole ühtki teist ametit ka proovinud. „Igapäevane siiras ja vahetu tagasiside on see, mis annab tööle tähenduse. Kui klient on õnnelik, siis see õnnetunne kandub ka kõigile teda ümbritsevatele inimestele,“ lisas Tuuli, kes 22 aastat tagasi lõi oma salongi „Tuuli juures.“

Kui aastakümneid oli ta oma salongiga Tartu kesklinna korrusmaja teisel korrusel olnud, siis ühel hetkel sellest enam ei piisanud. Asukoht oli küll hea, kuid paljudel klientidel polnud just kõige mugavam tema juurde jõuda.

 „Tundsime, et on aeg minna suurematesse ja avaramatesse ruumidesse. Ma ei tahtnud maksta igakuist renti, vaid kohe pinna välja osta. Swedbankis usuti minu visiooni. Tänu sellele sain oma salongi äritänavale tuua,” avaldas Tuuli, kes on loonud moodsa ja avara juuksurisalongi, kus ilmselt iga juuksur töötada unistab.  Ja kuhu iga klient tulla soovib.

Õnne valem on…

“Tahtsime, et meie juurde tuldaks kui oma koju. Oma inimeste juurde.  Tänu heale asukohale oleme saanud niivõrd palju kliente juurde. See investeering tasub end kindlasti ära,” kinnitas Tuuli, kes teab ka õnne valemit.  Elu ise on talle selle valemi selgeks teinud.

 “Õnne valem on õnnestunud juukselõikus. See toob inimese ilu välja ja muudab ta õnnelikuks,” sõnas Tuuli kavalalt naeratades lõpetuseks.

Finantsteenust pakub Swedbank AS. Tutvuge teenuse tingimustega www.swedbank.ee/business, vajadusel konsulteerige pangatöötajaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles