Audit: valimiste infosüsteemi tõrke põhjustas ASi Helmes viga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletussedel.
Hääletussedel. Foto: Raigo Pajula

Läbiviidud audit tuvastas, et valimispäeva õhtul aset leidnud tõrge valimiste infosüsteemis toimus ASi Helmes vea tõttu, teatas vabariigi valimiskomisjon (VVK)


Vastavalt vabariigi valimiskomisjoni (VVK) soovile viis ASA Quality Services  14.-23. märtsini läbi auditi, mis keskendus valimiskomisjoni infosüsteemi tõrkele 6. märtsi õhtul vahemikus 20:55-22:35.

ASA Quality Services esitas VVK-le auditi aruande, kus selgitab valimispäeva õhtul valimistulemuste edastamisel tekkinud viivituse põhjuseid.

VVK teatel selgus auditi käigus, et andmete edastamisel toimunud viivituse põhjuseks oli ASi Helmes viga andmebaasi seadistuses.

Samuti polnud rikke ilmnemisel parimal moel korraldatud selle likvideerimine, mis põhjustas kokkuvõttes ligi 1,5 tunnise viivituse.

Auditi kohaselt oleks saanud vea likvideerimist kiirendada tõhusama kriisijuhtimisega. Lisaks tuvastas audit ka puudujääke riskide kaardistuse, hindamise ja riskiplaanide koostamise osas.

VVK arutas oma tänasel koosolekul auditi tulemusi ning otsustas vastavalt lepingu tingimustele pidada Helmeselt kinni leppetrahv 8503 eurot.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles