Eestis on erakordselt palju reaalalade lõpetajaid, seda eriti naiste hulgas (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on palju reaalalade lõpetajaid.
Eestis on palju reaalalade lõpetajaid. Foto: PantherMedia / Scanpix

Eestis on reaaladel kõrgkooli lõpetanute osakaal üks maailma kõrgeimaid, kirjutab BusinessInsider.

OECD teaduse ja tehnikaalane raport reastas riigid selle järgi, palju on tehnika, matemaatika ja meditsiini erialadel lõpetanuid elaniku kohta.  Eestile kuulub kõrge 7. koht 26 protsendiga.

Eraldi toob raport välja, et naiste arvestuses on reaalaladel lõpetanuid lausa 41 protsenti.

Kuuendal kohal asub Kreeka samuti 26 protsendiga. 84 protsenti kreeklastest peab reaalalasid üldisele arengule kasulikuks.

Viiendal kohal on Prantsusmaa 27 protsendiga. Prantsusmaal kusjuures töötab enamus teadlasi mitte riigi institutsioonides, vaid eraettevõtetes.

Neljandal kohal on Soome 28 protsendiga. Soome avaldab kõige rohkem uurimusi meditsiini valdkonnas.

Kolmandal kohal on Rootsi samuti 28 protsendiga. Rohkem kui kolmveerand rootslastest kasutab tööd tehes arvutit.

Teisel kohal on Saksamaa 31 protsendiga reaalalade lõpetajatest. Saksamaal lõpetab tehnika, matemaatika ja meditsiini erialasid igal aastal umbes 10 000 inimest, mis on pea sama palju kui USAs või Hiinas, kuigi viimaste rahvaarv on palju suurem.

Kõige esimene selles pingereas on Lõuna-Korea 32 protsendiga. Tõsi, viimastel aastatel on reaalalade lõpetajate osakaalu kasv pidurdunud, kuid see on ikka veel maailma kõrgeim.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles