IMFi juht maailmamajanduse hetkeseisust: õhus on kevadet (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi juht pidas kolmapäeval Brüsselis kõne, kus vaatas optimistlikult tulevikku.
IMFi juht pidas kolmapäeval Brüsselis kõne, kus vaatas optimistlikult tulevikku. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS

Rahvusvahelise Valuutafondi juht Christine Lagarde vaatab optimistlikult tulevikku ja ütleb, et maailmamajandus on hakanud pärast pikka mõõnaperioodi taas jalgu alla saama.

Maailmamajandus näitab paranemisemärke - seda näitavad ka ettevõtete tootmisnumbrid -, kuigi poliitikakujundajad peaksid hoidma tagasi igasuguste kaubanduspiirangute seadmisel, ütles IMFi juht Christine Lagarde, vahendab Bloomberg.

«Hea uudis on see, et pärast kuut aastat pettumust valmistavaid majandusnäitajaid on maailmamajandus taas hoogsamalt kasvama hakanud ning uus majandustsükkel lubab nii uusi töökohti, palgakasvu kui ka suuremat jõukust,» märkis Lagarde kolmapäeval Brüsselis peetud kõnes.

Küll aga nentis IMFi juht, et sellega kaasnevalt näeb aga terves reas arenenud riikides teatavat kõhklust majandusintegratsiooni eeliste osas, mis on viimased seitse aastakümmet olnud maailmamajanduse käivitavaks jõuks. 

Samas on just tööstustoodangu kasv nende samade riikide majanduse väljavaateid parandama hakanud ning tarbekaupade hinnataseme tõus on toonud leevendust madalama sissetuleku tasemega riikidele, sõnas Lagarde.

«Maailmamajanduse jaoks on õhus kevadet,» märkis IMFi juht kõnele järgnenud intervjuus Bloombergile. «Me ei tohiks seda raisku lasta,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles