Hesburger kavandab Baltimaades suurt laienemist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hesburger laieneb Baltimaades jõudsalt.
Hesburger laieneb Baltimaades jõudsalt. Foto: Žygimantas Gedvila/15min.lt/Scanpix Baltics

Soome suurimal kiirtoiduketil Hesburgeril läheb Balti riikides nii hästi, et lähiaastatel kavatseb ettevõte piirkonnas veel 40 söögikohta juurde teha, ja seda just väiksematesse kohtadesse, vahendas Helsingin Sanomat.

«Leedus kasvatasime mullu käivet 25 protsenti, Lätis 15 protsenti,» rääkis ettevõtte tegevjuht Kari Salmela. Ta põhjendas käibekasvu otseselt söögikohtade arvu pideva suurendamisega: nimelt on Hesburgeril nüüdseks piirkonnas juba üle 130 söögikoha.

Küll aga on pidev kasv iseloomulik Hesburgeri tegevusele Baltimaades tervikuna, kuna kõigis riikides on ettevõte pidevalt oma söögikohtade arvu kasvatanud. Praegu tegutseb Eestis 42, Lätis 45 ja Leedus 46 söögikohta.

Kuigi Eestis kasvas ettevõtte käive mullu võrreldes lõunanaabritega vähem, seitse protsenti, on Salmela hinnangul kiirtoiduketil just siin kõige paremini läinud. Eestis alustas ettevõte tegevust 1996. aastal, Lätis avas kiirtoidukett esimese söögikoha 2003. ja Leedus 2007. aastal.

Hesburgeri edu võib Balti riikides seletada ka sellega, et kui üks tema peamistest konkurentidest, ameeriklaste McDonald’s on eelistanud jääda suurematesse linnadesse, siis Hesburgeri söögikohti leidub ka väiksemates kohtades.

«Just väikestes linnades läheb meil väga hästi, kuna seal valitseb nõudlus, mida suudame rahuldada. Edaspidi plaanime laieneda just väiksematesse kohtadesse,» rääkis Salmela.

Tegevjuhi sõnul kavatseb ettevõte lähima viie-kuue aasta jooksul Baltimaadesse juurde teha veel 40 söögikohta.

Kokku tegutseb Hesburger üheksas riigis. Kuigi päritolumaa Soome on siiani ettevõtte peamine tegevuskoht – 444 söögikohast asub seal 270 –, küündib välismaal asuvate söögikohtade arv üle 170.

Lisaks Balti riikidele ja Soomele tegutseb Hesburger veel ka Ukrainas, Saksamaal, Valgevenes, Bulgaarias ja Venemaal. Mullu oli Hesburgeri käive Soomes 211 miljonit eurot ja välismaal tegutsevate söögikohtade kogukäive 73,5 miljonit eurot.

Kui Eestis, Lätis ja Leedus tegutseb Hesburger ise otse, siis Venemaa 33 söögikohta opereerib üks sealne ettevõtja frantsiisilepingu alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles